header banner
Default

Litecoin nedir? Litecoin satın almanın en iyi yolu nedir?


Table of Contents

    Litecoin bir çeşit eş değer kripto para birimi ve MIT/X11 lisansı altında ortaya çıkarılmış açık kaynak kodlu yazılımdır. Litecoin madenciliği ve transferi açık kaynak kodlu kriptolu protokol temelinde yapılır ve bir merkez havuz ya da tek yönetici ile çalışmaz. Popüler kripto para birimi Bitcoin'den etkilenen ve teknik olarak Bitcoin'e benzeyen Litecoin, Bitcoin'e ve diğer kripto para birimlerine nazaran SegWit ve Lighting Network gibi sistemlerle uyumlu çalışan bazı teknik iyileştirmeler içerir. Bu gibi teknik iyileştirmeler Litecoin'e, olası engel ihtimallerini azaltarak belirli bir süre içerisinde ağ tarafından işleme tabi tutulan çok sayıda işlemin yapılmasına izin verir. Litecoin işlem ücreti sıfıra (0) yakındır ve ödemeler Bitcoin'e nazaran dört (4) kat hızlı gerçekleşir.

    16 Mart 2018 tarihi itibari ile bir (1) Litecoin 161 ABD dolarına denktir.

    Litecoin'in sembolü LTC ya da L biçiminde gösterilir.

    Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

    Litecoin nedir Litecoin nasıl satın alınır

    Litecoin neden Bitcoin'e göre daha hızlı ve akılcı bir seçenek?

    Kripto para birimi Litecoin tarihi

    Litecoin, eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından 7 Ekim 2011'de açık bir kaynak kodlu istemci aracılığıyla GitHub üzerinden piyasaya sürüldü. Litecoin ağı 13 Ekim 2011'de hayata geçti. Litecoin blok zinciri yeni bir blok oluşturma süresini azaltarak (2,5 dakika), coin sayısını ve farklı karma algoritmaları (SHA-2 yerine scrypt) artırarak, nispeten değiştirilmiş grafiksel kullanıcı arayüzü ile Bitcoin Core istemcinin bir çatalı olarak ortaya çıktı.

    Litecoin 200 dolar sınırına dayandı!

    Kasım 2013'te Litecoin'in toplam değeri inanılmaz bir artış yaşadı. Litecoin'in değeri 24 saat içerisinde %100 arttı.

    Dogecoin nedir? Dogecoin nasıl satın alınır?

    Yine Kasım 2013'te Litecoin bir (1) milyar dolar piyasa değerine ulaştı. 16 Ağustos 2017 tarihi itibari ile Litecoin'in pazar işletme sermayesi her bir coinin 42,94 dolarlık ederi ile 2 milyar 253 milyon 184 bin 567 dolara denktir.

    Litecoin 240 doları aştı!

    Mayıs 2017'de Litecoin en çok tercih edilen 5 kripto para birimi arasında SegWit ile uyumlu olan bir numaralı kripto para birimi oldu. Yine aynı yılın Mayıs ayında ilk Lightning Network işlemi Zürih'ten San Francisco'ya 0.00000001 Litecoin transfer edilerek Litecoin aracılığı ile tamamlandı. Eylül 2017'de Litecoin'in değeri 92,07 dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Çin tarafından kripto para birimlerine karşı uygulamaya konulan bazı yaptırımlar nedeniyle Litecoin'in değeri bu fiyattan aşağı düşmeye başladı ve 14 Eylül 2017'de Litecoin'in değeri 46,04 doları gördü.

    Ethereum nedir? Ethereum nasıl satın alınır?

    Litecoin nedir Litecoin nasıl satın alınır

    Dash nedir? Dash nasıl satın alınır?

    Litecoin ve Bitcoin arasındaki farklar

    Litecoin ile Bitcoin arasında bazı farklar bulunmaktadır.

    Litecoin ağı bir blok işleme süresini 2,5 dakika olarak belirlemiştir. Bu süre Bitcoin'de 10 dakikadır. Bu sayede Litecoin, Bitcoin'e nazaran daha hızlı işlem onayı sağlar.

    IOTA nedir? IOTA nasıl satın alınır?

    Litecoin, proof of work olarak adlandırılan 'Çalışmanın İspatı' algoritmasında scrypt kullanır.

    Litecoin'nin scrypt algoritmasını kullanması sebebiyle Litecoin madenciliği için üretilen FPGA ve ASIC makinelerini SHA-2 kullanan Bitcoin'e nazaran oluşturmak çok daha karışık ve oluşturmak çok daha pahalıdır.

    Blockchain (Blok Zinciri) nedir?

    Instagram.com/mehmetcankmrc

    twitter.com/mehmetcankmrc

    YouTube.com/mehmetcankomurcu

    Sources


    Article information

    Author: Roy Smith

    Last Updated: 1703094122

    Views: 886

    Rating: 4.1 / 5 (81 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Roy Smith

    Birthday: 1962-09-01

    Address: 187 Bryant Course Suite 361, Lindsayport, WY 41699

    Phone: +4861858298444750

    Job: Police Officer

    Hobby: Knitting, Quilting, Hiking, Playing Chess, Cycling, Juggling, Badminton

    Introduction: My name is Roy Smith, I am a Gifted, apt, radiant, rare, brilliant, dazzling, unguarded person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.