header banner
Default

De vraag naar Bitcoin neemt snel toe, terwijl de aanbod het laagste punt ooit heeft bereikt


Het eind van oktober en het begin van november bleken uitgesproken bullish voor Bitcoin (en veel andere tokens). De grootste coin steeg met ongeveer 35% in waarde. Steeds meer investeerders zien de waarde van de token, en geloven dat het een stabiele investering kan zijn die het nodige rendement oplevert. Volgens Glassnode, een groot on-chain analyseplatform, zou dit echter ook een probleem kunnen vormen voor exchanges. Dit doen zij uit de doeken in hun wekelijkse rapport ‘The Week On-Chain’.

In haar rapport van deze week signaleert Glassnode een feit dat in lijn ligt met de bevindingen van vorige week. Vorige week schreef Glassnode namelijk dat nooit eerder in de geschiedenis long term holders (meer dan 155 dagen zonder handelsactiviteit) zóveel BTC in handen hebben gehad. Deze week schrijven de analytici in hun wekelijkse rapport dat het aantal Bitcoin dat op exchanges te vinden is nog nooit zo laag is geweest.

De hoeveelheid BTC op exchanges is sinds pandemie af blijven nemen: een mogelijke verklaring hiervoor is dat de economische crash in deze periode voor een wantrouwen onder investeerders heeft gezorgd, waardoor zij meer brood zien in digitale valuta.

Investeerders die hun token langere tijd vasthouden, zorgen voor een supply squeeze op de exchanges.  Dit is een tekort aan liquide middelen, waardoor de prijs van een investering (zoals Bitcoin) rap omhoog kan schieten. Een prijs die omhoog schiet, trekt nieuwe investeerders aan, maar met een te lage supply zal uiteindelijk het bordje met ‘uitverkocht’ op de voordeur van de exchange moeten worden gehangen.

Volgende stijging kondigt zich al aan

VIDEO: Hoe voorspel je de dip en het beste #bitcoin koopmoment | XRP op laagste punt in twee jaar #67
BLOX

De voorraad BTC op de exchanges neemt dus al een aantal jaar af, en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. De Bitcoin halving van 2024 (schattelijk halverwege april) zal er waarschijnlijk toe bijdragen dat het tekort op de exchanges nog verder toeneemt. Dankzij de halving ontvangen miners letterlijk nog maar de helft van de BTC voor hun activiteiten.

Glassnode rapport
Bitcoin en Bitcoin halvings. Bron: Glassnode

Daarbij ziet het er ook naar uit dat de vraag alleen maar zal stijgen. Bitcoin halvings hebben in het verleden een bullish effect gehad op de koers, en veel nieuwe investeerders aangetrokken. Deze nieuwe investeerders kondigen zich ook zonder Bitcoin halving al aan, omdat het steeds waarschijnlijker wordt dat in januari de eerste Spot Bitcoin ETF’s gelanceerd worden. Deze beleggingen op Amerikaanse beurzen zouden kunnen zorgen voor een instroom van miljarden.

De verschillende factoren samen zouden ervoor kunnen zorgen dat BTC binnenkort ‘sky high’ gaat, alhoewel het te hopen is dat er voor iedereen genoeg beschikbaar zal blijven.

Het kan een goede keus zijn om nu in Bitcoin te stappen, alhoewel er ook verschillende altcoins met een kleinere market cap zijn die de potentie hebben om voor grote winsten te zorgen. Twee bijzondere nieuwe crypto projecten zijn volledig geïnspireerd op de (mogelijk) aanstaande ETF hype.

Bitcoin ETF Token – Groei mee met de hype

VIDEO: What Causes BTC To Pump And Dump? You Won’t Believe THIS!!
Coin Bureau

De grote groei die Bitcoin al sinds oktober meemaakt, werd voor een groot gedeelte veroorzaakt door de ontstane hype rondom Bitcoin ETF’s. Zoals eerder al benoemd zouden deze immers voor een enorme instroom van nieuw geld kunnen zorgen.

bitcoin maand 8-11
De groei van Bitcoin eind oktober wordt vooral toegeschreven aan bullish nieuws rondom ETF’s. Bron: tradingview

Een token die beleggers de kans geeft optimaal te speculeren op deze hype, is de Bitcoin ETF Token ($BTCETF). Deze token, die nu nog in de presale zit, kent tokenomics die op verschillende key moments de token extra bullish moeten maken. Zo zal op het moment dat de eerste ETF goedgekeurd wordt, 5% van het totaal aantal BTCETF tokens geburned worden. Ook de launch van de eerste ETF zal zorgen voor een tokenburn van 5%.

Global X's revised #BitcoinETF filing intensifies anticipation for #SEC approval.

Are we finally on the verge of witnessing a breakthrough for #Bitcoin ETFs in the US? 📈🇺🇸

In addition, #BTCETF has now surpassed $600K! 🥇 pic.twitter.com/aalPajzQCB

— BTCETF_Token (@BTCETF_Token) November 15, 2023

In totaal zal dus 25% van de tokens geburned worden op een moment dat er waarschijnlijk een grote bull run aan het ontstaan is. Dit geeft de BTCETF token de potentie om door het dak te gaan. Momenteel kost de token $0,0052 per stuk. In minder dan een week tijd werd al meer dan $680.000 opgehaald, wat aangeeft dat veel investeerders het verstandig vinden om te kopen voordat de ETF hype echt losbarst.

Nu naar Bitcoin ETF"}" data-sheets-userformat="{"2":4993,"3":{"1":0},"10":2,"11":3,"12":0,"15":"Arial"}">

Ethereum ETF – Succes dichterbij dan gedacht?

VIDEO: Bitcoin's Record Low Supply As Demand Continues To Rise
Thomas Loch

Met de hype rondom Bitcoin ETF’s op een hoogtepunt, kwam er ook bijzonder nieuws naar buiten rondom Ethereum. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zou namelijk bezig zijn met de ontwikkeling van een Ethereum ETF. Als gevolg van dit nieuws schoot de waarde van ETH omhoog op 9 november.

ethereum week 14-11
Ethereum schoot omhoog op 9 november. Bron: tradingview

Het duurde niet lang voordat ook rondom Ethereum ETF’s de eerste token gebouwd en gelanceerd werd: de Ethereum ETF Token. Deze straight-to-DEX token kent bijzondere tokenomics, die moeten zorgen voor een groei zodra de hype rond Ethereum ETF’s op haar hoogtepunt is.

De token is nu al te koop, en kan ook verkocht worden op de exchanges. Bij een verkoop draag je echter wel een sell tax van 2% af. De opbrengst van de sell tax zal geburned worden op het moment dat de eerste Ethereum ETF door de SEC goedgekeurd wordt. Op een moment dat de gehele cryptowereld in rep en roer zal zijn om Ethereum ETF’s, gooit deze token dus vrij letterlijk nog wat olie op het vuur.

With giants like #BlackRock considering #Ethereum Spot #ETFs, Ethereum is poised to join the ranks of esteemed financial assets like gold and silver 💪$ETHETF Token is at the forefront of this evolution 🙌#Crypto #Web3 #CryptoCommunity pic.twitter.com/xKBMlA9bKM

— EthereumETF_Token (@ETHETFToken) November 15, 2023

Na de goedkeuring van Ethereum ETF’s zal niet alleen een flink aantal tokens geburned worden, ook komt de sell tax te vervallen. Het is dus verstandig de token nu vast te houden, en te wachten met verkopen tot de hype op het hoogtepunt is.

Wie in $ETCETF wil investeren kan de token nu al kopen via bijvoorbeeld UniSwap en de officiële website van het project.

Nu naar de ETHETF token"}" data-sheets-userformat="{"2":4737,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Sources


Article information

Author: Donna Myers

Last Updated: 1702866362

Views: 703

Rating: 4.5 / 5 (89 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Donna Myers

Birthday: 1975-11-16

Address: 830 Nelson Mews Suite 577, Lake Sarahview, LA 36976

Phone: +4675191012452276

Job: Security Guard

Hobby: Photography, Coffee Roasting, Playing Chess, Bowling, DIY Electronics, Bird Watching, Gardening

Introduction: My name is Donna Myers, I am a expert, skilled, clever, transparent, audacious, Open, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.